Untitled Document

Навигация

 

Новини

Untitled Document

 

 

15.06.2017

Специализирана полицейска операция за контрол на движението ще се проведе утре на територията на ОДМВР – Пловдив

Проверки ще се извършват и с помощта на техническото оборудване, с което разполагат новите служебни автомобили

Специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението предприемат утре служители на областната дирекция на МВР в Пловдив и на автомагистрала “Тракия”. За времето от 10.00 часа до 12.00 часа ще се извършват широкообхватни проверки за спазване на скоростните режими, ползване на обезопасителни системи, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и други изисквания по Закона за движение по пътищата. При констатирани нарушения, с помощта на техническото оборудване в служебните полицейски автомобили, на водачите ще бъдат издавани на място актове или фишове. Също така ще им се връчват предишни наказателни постановления и неплатени глоби.
В акцията, освен служители на сектор “Пътна полиция”, ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, крадени или безакцизни стоки, обявени за издирване лица и други престъпления.
Журналисти, които желаят да присъстват на операцията, да бъдат утре в 10.00 часа в района на Митница Пловдив на бул. “Кукленско шосе”.