Untitled Document

Навигация

 

Новини

Untitled Document

 

 

14.06.2017

Криминалисти напомнят: По никакъв повод не давайте пари на непознати

Полицията призовава отново: Не се превръщате в поредна жертва на телефонни измамници. Не се предоверявайте, ако по телефона ви съобщят за полицейска операция и поискат от вас съдействие с предоставяне на парични средства за залавяне на телефонни измамници. Криминалистите напомнят - Никога и по никакъв повод полицията не търси съдействие от гражданите по този начин.

Ако попаднете в подобна ситуация, най-важното е да запазите хладнокръвие, незабавно да потърсите контакт с близките и в никакъв случай да не давате или оставяте пари на ръка. Не се колебайте да потърсите помощ и на тел. 112. При навременен сигнал полицейските действия за задържане на измамниците са по-ефективни.
От особена важност са и превантивните действия и честите разговори с по-възрастните ни роднини, които са най-уязвимата група и най-често стават потърпевши от подобни престъпления.

Поводът за това напомняне е пореден случай на подобна измама. Вчера жертва е станала 80-годишна пловдивчанка, заблудена в телефонно обаждане да „окаже съдействие на служителите на реда при операция за залавяне на телефонни измамници“. Доверила се на измамниците, тя хвърлила през терасата 2200 лева. Едва по-късно осъзнала за случилото се и потърсила помощ в полицията. По образуваното досъдебно производство работят криминалисти на Първо РУ.