Untitled Document

Навигация

 

Новини

Untitled Document

 

 

11.09.2013

ПРЕДПРИЕТИ СА МЕРКИ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ФУТБОЛНИЯ МАЧ МЕЖДУ „БОТЕВ 1912” И „ЛОКОМОТИВ”

Областната дирекция на МВР - Пловдив е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и осигуряване на обществения ред
преди, по време и след футболната среща между отборите на “Ботев 1912” и „Локомотив”, която ще се проведе на 14 септември от 16.00 часа на стадион „Христо Ботев” в областния град. С цел предотвратяване на стълкновения между привържениците на двата отбора са проведени предварителни разговори с техни представители.
В деня на мача, събота, от 08 часа ще бъде забранено паркирането по бул.”Източен” в отсечката от ресторант “Макдоналдс” до ПЗ ”Каменица” и по ул.”Богомил” в отсечката от ул.”Варшава” до бул.”Източен”. Във връзка с шествията на фенове на “Локомотив” и “Ботев” в часовете от 14.30 до 16 и от 17.30 до 19 със заповед на кмета на Община Пловдив ще бъде частично спряно движението по бул.”Източен”, ул.”Гладстон”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Н.Цанов”, бул.”Санкт Петербург”, бул.”Княгиня Мария Луиза”, ул.”Л. Толстой”, ул.”Богомил”, ул.”П.Д.Петков” и ул.”Варшава”.
На основание чл. 15 от ЗООРПСМ ще бъдат издадени полицейски разпореждания по чл. 55 от ЗМВР на управителите на търговски обекти в близост до стадиона за спиране на продажбата на алкохолни напитки в деня на футболната среща до 19 часа. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение върху поведението на зрителите при придвижването до стадиона и обратно, а също така и по време на срещата.
На влизащите в стадиона ще бъдат извършвани стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и такива, които са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия. Няма да бъдат допускани и малолетни лица без пълнолетен придружител.
Забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.
Всички зрители се призовават да спазват стриктно разпорежданията на полицейските служители. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

 

 

11.09.2013

ПЪТНИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ В ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ

Вчера на територията на областта са станали 24 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и още 3 катастрофи с един убит и двама ранени.

 

 

10.09.2013

ЗАГИНАЛИЯТ ПРИ КАТАСТРОФАТА ДНЕС В ПЛОВДИВ Е 30-ГОДИШЕН ПЛОВДИВЧАНИН

Установена е самоличността на мотоциклетиста, загинал днес в Пловдив при катастрофа, за която вече съобщихме. По първоначални данни около 09 часа на бул.”Коматевско шосе” под жп лините мотоциклет „Ямаха”, управляван от А.П./ 30 г./ от Пловдив, при движение с несъобразена скорост при навлизане в завой паднал на платното и се ударил в метален стълб. Мъжът е починал на място.

 

 

10.09.2013

МОТОРИСТ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТГРОФА В ПЛОВДИВ

Мъж загина при катастрофа тази сутрин в Пловдив. Инцидентът е станал около 09 часа на бул.”Христо Ботев” до Коматевския транспортен възел в посока Централна жп гара. Моторист с неустановена за момента самоличност се е блъснал в метален стълб и е починал на място. Движението на автомобили по бул.”Христо Ботев” района на катастрофата в момента е спряно.

 

 

10.09.2013

ПЪТНИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ В ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ

Вчера на територията на областта са станали 36 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и още 3 катастрофи с 3 ранени.

най-нови по-нови по-стари най-стари

 

Информационен бюлетин

Информация

Издирва се

 

Пътен контрол

Вашият районен инспектор

g

 

 

Пътна превенция и безопастност на движението