Untitled Document

Навигация

 

Новини

Untitled Document

 

 

16.06.2017

Пътните произшествия в Пловдивска област

Вчера на територията на областта са станали 27 пътни произшествия с материални щети.

 

 

15.06.2017

Специализирана полицейска операция за контрол на движението ще се проведе утре на територията на ОДМВР – Пловдив

Проверки ще се извършват и с помощта на техническото оборудване, с което разполагат новите служебни автомобили

Специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението предприемат утре служители на областната дирекция на МВР в Пловдив и на автомагистрала “Тракия”. За времето от 10.00 часа до 12.00 часа ще се извършват широкообхватни проверки за спазване на скоростните режими, ползване на обезопасителни системи, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и други изисквания по Закона за движение по пътищата. При констатирани нарушения, с помощта на техническото оборудване в служебните полицейски автомобили, на водачите ще бъдат издавани на място актове или фишове. Също така ще им се връчват предишни наказателни постановления и неплатени глоби.
В акцията, освен служители на сектор “Пътна полиция”, ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, крадени или безакцизни стоки, обявени за издирване лица и други престъпления.
Журналисти, които желаят да присъстват на операцията, да бъдат утре в 10.00 часа в района на Митница Пловдив на бул. “Кукленско шосе”.

 

 

15.06.2017

Пътните произшествия в Пловдивска област

Вчера на територията на областта са станали 23 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са 2 катастрофи с двама ранени.

 

 

14.06.2017

Криминалисти напомнят: По никакъв повод не давайте пари на непознати

Полицията призовава отново: Не се превръщате в поредна жертва на телефонни измамници. Не се предоверявайте, ако по телефона ви съобщят за полицейска операция и поискат от вас съдействие с предоставяне на парични средства за залавяне на телефонни измамници. Криминалистите напомнят - Никога и по никакъв повод полицията не търси съдействие от гражданите по този начин.

Ако попаднете в подобна ситуация, най-важното е да запазите хладнокръвие, незабавно да потърсите контакт с близките и в никакъв случай да не давате или оставяте пари на ръка. Не се колебайте да потърсите помощ и на тел. 112. При навременен сигнал полицейските действия за задържане на измамниците са по-ефективни.
От особена важност са и превантивните действия и честите разговори с по-възрастните ни роднини, които са най-уязвимата група и най-често стават потърпевши от подобни престъпления.

Поводът за това напомняне е пореден случай на подобна измама. Вчера жертва е станала 80-годишна пловдивчанка, заблудена в телефонно обаждане да „окаже съдействие на служителите на реда при операция за залавяне на телефонни измамници“. Доверила се на измамниците, тя хвърлила през терасата 2200 лева. Едва по-късно осъзнала за случилото се и потърсила помощ в полицията. По образуваното досъдебно производство работят криминалисти на Първо РУ.

 

 

14.06.2017

Пътните произшествия в Пловдивска област

Вчера на територията на областта са станали 41 пътни произшествия с материални щети.
най-нови по-нови по-стари най-стари

 

Информационен бюлетин

Информация

Издирва се

 

Пътен контрол

Вашият районен инспектор

g

 

 

Пътна превенция и безопастност на движението